East Bay Solutions

Category » Wireless and Mobile Devicesrss button

Mobilel Phones, iPods, iPads
(Page 1 of 3)      Prev | 1 | 2 | 3 | Next

There were 44 articles found in this category:

  1. questionCannot connect to internet through CSUEB wireless
    Problem or Question: After connecting to CSUEB wireless, browser display page: "Web authentication is disabled. Please contact the administrator for assistance." Environment: Windows 7 Solution or Answer: Change the authentication mode to "User Authentication" in wireless properties 1) Click ...
  2. questionWhich CSU East Bay wireless service do I use?
    Problem or Question: I see both 'eduroam' and 'CSUEB' wireless. Which one should I use? Environment: Wireless Solution or Answer: 'eduroam' and 'CSUEB' are intended to function in a nearly identical manner. With the increasing world-wide adoption of 'eduroam', even modest travel around the Bay ...
  3. questionWhat is the 'eduroam' wireless network I see at CSU East Bay?
    Problem or Question: What is 'eduroam' Environment: Wireless Solution or Answer: eduroam (education roaming) is the secure, world-wide roaming access service developed for the international research and education community. eduroam allows students, researchers and staff from participating instit ...
  4. questionTroubleshooting 'eduroam' wireless
    Problem or Question: Troubleshooting 'eduroam' wireless Environment: Wireless Solution or Answer: Troubleshooting 'eduroam' wireless. At CSU East Bay the 'CSUEB' wireless network is nearly identical to the 'eduroam' wireless network. The below articles can provide assistance. Simply substitute ...
  5. questionHow to Text Message to a Mobile Device from an Email Account
    Problem or Question: How do I send an email to a mobile phone number from my Gmail? Environment: Gmail Solution or Answer: You can send email to a phone using virtually any email client or host. 1) If you do not know what carrier the number is you may be able to find it by going to one of these ...
  6. questionConnecting to BayCloud with an iPad
    Problem or Question Can I access BayCloud with an iPad? Environment iPad Solution or Answer Yes, you will need to use the VMWare View App from the App Store 1) Download and Install: https://itunes.apple.com/us/app/vmware-horizon-client/id417993697?mt=8 2) Type the Host Name => view.csueastba ...
  7. questionBayCloud connection error on iPad
    Problem or Question: I get an error when I try to connect to vdi on my iPad Error: "untrusted view connection" Environment: iPad Solution or Answer: Change the SSL Certification Checking Mode 1. Go to settings, scroll down 2. Select VMWare View under apps 3. Configure SSL and click on the Ce ...
  8. questionQuickConnect Automatic Wireless Connection
    Problem or Question: How does the automatic wireless configuration process through QuickConnect by Aruba work? How do I use it? Environment: Wireless and Mobile Devices Solution or Answer: The automatic setup feature for the CSUEB Secure Wireless Network uses a tool called QuickConnect by Aruba ...
  9. questionCannot connect to CSUEB-Guest Wireless on my Mac
    Problem or Question: I connect to the guest wireless but then the portal page does not load. Message displayed: Cannot find server. Environment: Mac Solution or Answer: Check to make sure CSUEB DNS is populating for Network setting 1) Click the Apple [Upper Left] => System Preferences 2) Cl ...
  10. questionCSUEB-Guest Wireless connection setup
    Problem or Question: How does a Guest to the University connect to the Wireless service? Environment: Wireless Solution or Answer: 1. Connect to the "CSUEB-Guest" Network: For Windows – Open the WiFi Icon from the Taskbar– Select and “Connect” to CSUEB-Guest. For Mac- C ...
  11. questionAndroid is stuck on "Updating Contact List"
    Problem or Question: When clicking on Contacts, it gets stuck or gives me an error: "Unfortunately Contacts Has Stopped" Solution or Answer: Clear cache and data for Contacts and Contact Storage, and make sure Contact Storage has been started. 1. Tap Settings => Apps or Applications Manager ...
  12. questionHow to install Windows 8 on an HP Slate 2
    Problem or Question: How do I install Windows 8 on an HP Slate 2 Environment: Windows 8 Solution or Answer: Step 1. Purchase and download a Windows 8 iso image. Step 2. Create a bootable USB Stick. Download the Windows 7 USB/DVD download tool here. This allows you to create a bootable USB stic ...
  13. questionSetting up Gmail on an Android phone
    Problem or Question: How do I set up Gmail on my Android phone.? Environment: Android Solution or Answer: Please use the Gmail App: as this article is not written for the standard Email App: You may have to download the Gmail App from the "Market", but most Android type phones come with it in ...
  14. questioniClicker
    Problem or Question: How do I use iClicker? Environment: Windows 7 Solution or Answer: With the newest iClickers, there is no software to install.You can run it directly from a flash drive. Step 1. Plug in the receiver (to a USB port on the front of the computer). Step 2. Wait until the comput ...
  15. questionWindows 7 Wireless Connection
    Problem or Question: I have a Windows computer but I do not know how to connect to the internet. Environment: Wireless, Windows Solution or Answer: 1. Click the wireless icon in the system tray. 2. Click CSUEB. 3. Enter your NetId and password. 4. Click Connect. The details of the se ...
  16. questionConnect a Gaming Console or Entertainment Device to the Wireless Network
    Problem or Question: How do I Connect a Gaming Console or Entertainment Device to the Wireless Network? Environment: Student Residential Wireless, ResNet Solution or Answer: CSU East Bay is now providing a mechanism to connect some gaming consoles and Internet TV devices to the wireless network ...
  17. questioniPhone speakers are not playing music
    Problem or Question: I can hear music through my headphones, but not through the iPhone itself. Environment: iOS Solution or Answer: Check for any connect Bluetooth devices and turn them off 1) Tap Settings 2) Tap Bluetooh 3) Swipe Off Cause: Bluetooth headphones can override built in iPhon ...
  18. questionGmail Setup for iPhone, iPod Touch, or iPad
    Problem or Question: How do I set up my iPhone to work with Gmail? Environment: iPhone iPad iPod Touch Solution or Answer: There are several ways to set up your iPhone, iPad, or iPod Touch. Using the Gmail option in the mail setup seems to be the simplest. Setting up the iPhone/iPad/iPod Touch ...
  19. questionRestore iPad as new
    Problem or Question: Lost password to lock screen on iPad. How do you reset it? Environment: iOS Solution or Answer: Restore your device as new 1) Disconnect all cables from your device. 2) Turn off your device. 3) Press and hold the Home button [the center button on the front of the device]. ...
  20. questioniPhone Wireless Connection
    Problem or Question: I have an iPhone but I do not know how to connect to the CSUEB network. Environment: Wireless, iPhone, iPad Solution or Answer: 1. From the main menu, open the Settings app. 2. Select Wi-Fi. 3. If the Wi-Fi is not on, touch the slider to turn it on. 4. In Choose ...
(Page 1 of 3)      Prev | 1 | 2 | 3 | Next
  • Print This Page
  • Bookmark and Share