East Bay Solutions

Category » Virtual Solutionsrss button

Bay Cloud, VCL, VDI
(Page 1 of 2)      Prev | 1 | 2 | Next

There were 30 articles found in this category:

  1. questionLogging into VCL Session
    Problem or Question: How do I log into the VCL system? Environment: WINDOWS Solution or Answer: Login page can be found here: https://vince.csueastbay.edu/idp/Authn/UserPassword Please see the Quick Start Guide with log in instructions can be found at: http://www20.csueastbay.edu/its/cls/files/ ...
  2. questionHow long is my Bay Cloud session good for?
    Problem or Question: Is there a time-out or time limit before it will kick me out? Environment: Bay Cloud Solution or Answer: There is a 3 hour time limit. A pop-up message will notify the user 10 minutes before the time period ends. Note: Please remember that all changes or files will always ...
  3. questionHow to Save to a USB Drive in Bay Cloud
    Problem or Question: I am using Firefox and cannot seem to save to a Flash Drive when using Bay Cloud? Environment: BayCloud Solution or Answer: HTML5 or using a web browser like Firefox, Chrome, Safari, Internet Explorer does not support saving to a USB drive. You can save to a USB Drive with t ...
  4. questionHow to install Bay Cloud Client
    Problem or Question: Can I use the Bay Cloud with a client piece rather than the web? Environment: Bay Cloud Solution or Answer: Yes, you can download the client on your own device and use the same connection server to access your image. Both client and HTML5 [web browser] work off campus and a ...
  5. questionFile Storage Alternatives for Virtual Computers
    Problem or Question: File Storage Alternatives for Virtual Computers Environment: VDI, VCL, Cloud, Virtual Machines. Solution or Answer: File Storage Alternatives for Virtual Computers. Most Virtual Systems on and off campus do not save directly and the systems files are deleted after you have l ...
  6. questionHow to Request Software For VDI
    Problem or Question: How to Request Software For VDI Environment: VDI Solution or Answer: Please open a Service Desk ticket at https://servicedesk.csueastbay.edu/ 1. Open a New Incident. Fill out all of the required fields 2. Make a request with your Staff/Faculty Email and ensure that we have ...
  7. questionHow to Request Software For VDI
    Problem or Question: How to Request Software For VDI Environment: VDI Solution or Answer: Please open a Service Desk ticket at https://servicedesk.csueastbay.edu/ 1. Open a New Incident. Fill out all of the required fields 2. Make a request with your Staff/Faculty Email and ensure that we have ...
  8. questionVCL Mac Quick Start Guide
    Problem or Question: How Can I get the VCL to work with my MAC OS? Environment: Mac OS X 10.x.x Solution or Answer: Go to https://vcl.calstate.edu/vcl/ You should then see login screen for the Virtual Computing Lab [VCL] . Login to the VCL with your NetID and password.   After you log i ...
  9. questionBlackBoard Down, Unable to Log into VCL
    Problem or Question: I can't access the VCL links in Blackboard because it's down. Environment: VCL Blackboard Solution or Answer: You must access the CSUEB VCL [Virtual Computing Lab] directly: 1. Go to http://vcl.calstate.edu/vcl 2. Using the drop down menu, select East Bay 3. Click the b ...
  10. questionHow Do I Make a VCL reservation?
    Problem or Question: How do I make a VCL reservation? Environment: Windows Solution or Answer: Log into VCL. Select 'Make a Reservation' or 'New Reservation.' Select a VCL session (environment) from the drop down menu. Select the time you want to start the reservation. Select the duration o ...
  11. questionSave files during a VDI session
    Problem or Question: How do I save files in a VDI session? Environment: Wyse Terminal VDI (Virtual Desktop Infrastructure) Solution or Answer: A VDI user can save files normally to the My Documents folder, a USB storage device, or an appropriate network drive. Examples: Home (H:) Drive, Secure ...
  12. questionVCL Bad Request Error Message
    Problem or Question: Getting VCL Error Message: VCL Bad Request Your browser sent a request that this server could not understand. Size of a request header field exceeds server limit. Cookie: XXXXXXXXXXXXXXXX Apache/2.2.3 (Red Hat) Server at vcl.calstate.edu Port 80 Environment: VCL Solution o ...
  13. questionHave VCL Email you when your reservation is ready or ready to time out
    Problem or Question: VCL has an auto email system to remind you about reservations in the VCL Environment: VCL Solution or Answer: The VCL system will send an email out when your NOW or Later Reservation is ready. The system will also email you when your reservation is almost over. You can alwa ...
  14. questionVCL New Reservation When would you like to use the application? Now or Later?
    Problem or Question: Do I use the Now or Later Option in VCL New Reservation When would you like to use the application? Environment: VCL Solution or Answer: 1) Click on Reservation Tab 2) Select the VCL environment you wish to have access to. 3) Under the question "When would you like to use ...
  15. questionRequest Printer Access for VDI
    Problem or Question: My Virtual Desktop (VDI) doesn't have my network printer available for printing Environment: VDI Solution or Answer: If you are using the VDI, you can get access to department share printers. These are printers that are located in your current department that everyone shares ...
  16. questionVDI Is not seeing my USB Device
    Problem or Question: Turn on USB Detection in VDI Environment: VDI Solution or Answer: 1) Plug in the USB device 2) Click on the USB Options menu located at the TOP of the VMware View Window 3) Check "Auto connect USB" Note: VDI supports USB 3.0 but needs to be plugged into a USB 3.0 port ...
  17. questionHow to Install VMware View Client Installation (VDI)
    Problem or Question: How to Install VMware View Client Installation (VDI) Environment: VDI Solution or Answer: You need to be an Administrator in order to install this software, if you are and want to install VDI VMware View Please follow the directions in this guide below https://docs.google.co ...
  18. questionVCL Mac User Guide for Windows RDP 2.1.1
    Problem or Question: How to get VCL to work for a newer model of MAC Environment: Mac OSX 10.4.9 [Tiger] or Later Solution or Answer: Microsoft Remote Desktop Connection Client for Mac 2.1.1 Download Location: http://www.microsoft.com/mac/downloads?pid=Mactopia_RDC&fid=68346E0D-44D3-4065-9 ...
  19. questionVCL or VDI states that the license is about to expire or is expired
    Problem or Question: When you load up an application in either VCL or VDI you are greeted with a message that the license for the program is about to expire; or has expired. Environment: VCL VDI Solution or Answer: Please open a Service Desk request[ https://servicedesk.csueastbay.edu/ ]for t ...
  20. questionHow to change the screen size in VCL
    Problem or Question: How do I change my screen size in VCL to fit my monitor? Environment: VCL Solution or Answer: This is done on the VCL web page 1. Click on the User Preferences Tab Under User Preferences 2. Click on RDP FILE Preferences 3. Select the Resolution Drop Down. 4. Select E ...
(Page 1 of 2)      Prev | 1 | 2 | Next
  • Print This Page
  • Bookmark and Share