East Bay Solutions

Category » CLSrss button

Smart Classrooms and Computer Labs

There were 13 articles found in this category:

  1. questionLogging into VCL Session
    Problem or Question: How do I log into the VCL system? Environment: WINDOWS Solution or Answer: Please see the Quick Start Guide with log in instructions can be found at: http://www20.csueastbay.edu/its/cls/files/docs/vcl-quick-start.doc There is a video on YouTube on how to do this: http://www ...
  2. questionHow Do I Make a VCL reservation?
    Problem or Question: How do I make a VCL reservation? Environment: Windows Solution or Answer: Log into VCL. Select 'Make a Reservation' or 'New Reservation.' Select a VCL session (environment) from the drop down menu. Select the time you want to start the reservation. Select the duration o ...
  3. questionMy NetID doesn't work in classrooms.
    Problem or Question My NetID doesn't work in classrooms. Environment Windows Solution or Answer 1) Type "Smart classroom" in the Username field. 2) Click the empty password field but do not type anything. 3) Press Enter.
  4. questionFaculty and Staff VCL Configuration Request
    Problem or Question: How do I request a VCL environment for my class? Environment: WINDOWS 7 WINDOWS XP Mac OS "X" Solution or Answer: Please request your VCL environment well in advance of your start date. 1. Please open a Service Desk ticket at https://servicedesk.csueastbay.edu/ 2. In &ldq ...
  5. questionWhat Software is Available in VCL?
    Problem or Question: What types of software are available to use/access in VCL (Virtual Computing Lab)? Environment: Macintosh PC WINDOWS 7 WINDOWS XP Solution or Answer: Software offerings change from time to time. These are just a few of the software that have been made available: Microsoft ...
  6. questionCannot Open a VCL Session on a Mac
    Problem or Question: Why can't I open a VCL session? I get the error "Browser can't open the file... rdp because no available application can open it." Environment: Mac OSX [Intel Based Macs] Solution or Answer: Please scroll down and download the attached instructions to install the Microsoft ...
  7. questionHow do I connect my laptop to the Smart Classroom projector?
    Problem or Question: How do I connect my laptop to the Smart Classroom projector? Environment: Smart Classroom, Computer Lab, Windows, Computer Devices Solution or Answer: Every Smart Classroom console has a laptop input in the form of a VGA cable and a 1/8 audio jack. Step 1. Check to see if y ...
  8. questionMI 3032 Geography Lab Information
    The Geography lab contains 21 Apple iMac Intel-based computers running Windows XP on a single partition. Mac OSX is NOT installed. Gary Li is the primary faculty contact for the lab. The most recent software image as of this writing is \\Adhayfnp01\ghost_images\CLASS\3032imac.GHO The imag ...
  9. questionWhat is VCL?
    Problem or Question: My professor says I can use VCL for class. What is that? Environment: WINDOWS 7 WINDOWS XP Solution or Answer: This is a remote access service that allows users to reserve a computer with a desired set of applications and remotely access it over the Internet. This expands th ...
  10. questionPrinting Alternative from VCL
    Problem or Question: Unable to print from VCL Environment: Windows Solution or Answer: Save document to PDF 1) Click File from the top menu within the application you are using. 2) Click Print. 3) Select CutePDF as your printer. [appears as a listed printer] 4) Save the file to your local compu ...
  11. questionHow can I reserve a smart classroom or a lab for a special event?
    Problem or Question How can I reserve a smart classroom or a lab for a special event? Environment Labs and Smart Classrooms Solution or Answer Follow the following link for the instructions: https://adhayweb13.csueastbay.edu/wsapps/facres/Using_the_new_OnlineForm.pdf
  12. questionThe smart classroom that I work in doesn't have the software that I need.
    Problem or Question The smart classroom that I work in doesn't have the software that I need. Environment Smart Classrooms and Lab Solution or Answer To request new software to be installed in a lab or smart classroom enter your request online via a Service Desk ticket. Category Selection: ...
  13. questionWhere can I view a list of smart classrooms?
    Problem or Question Where can I view a list of smart classrooms? Environment Smart Classrooms and Labs Solution or Answer http://www20.csueastbay.edu/its/cls/sm-classrooms/list.html
  • Print This Page
  • Bookmark and Share