East Bay Solutions

Category » Malware and Virus Protection rss button

There were 13 articles found in this category:

  1. questionGeneral Mac Virus Information
    Problem or Question: Are macs succeptible to conventional virus attacks and how do I protect myself? Environment: Mac OS X 10.4 / 10.5 / 10.6 / 10.7 Solution or Answer: Why Macs Are So Safe: One of the most amazing benefits of being a Mac user is that you simply aren’t as prone to malicio ...
  2. questionMac Virus (Flashback Trojan)
    Problem or Question: Mac Virus (Flashback Trojan) Environment: Mac OS X 10.5 / 10.6 / 10.7 Solution or Answer: What it does: Flashback was originally discovered in September 2011 and was designed to disguise itself as an Adobe Flash Player installer, using Flash player logos. After installing ...
  3. questionFix View Security Status McAfee Agent
    Problem or Question: Fix View Security Status McAfee Agent Environment: McAfee Agent, Windows XP, Windows 7, Windows 8 both 32 and 64 Bit Solution or Answer: If you are protected by the campus anti virus McAfee you will notice in the bottom right of your computer a M with a Shield on it. 1) Rig ...
  4. questionHow to protect yourself from the OpenSSL Heartbleed vulnerability when using Internet based services.
    Problem or Question: What can I do to protect myself from the OpenSSL Heartbleed vulnerability when using Internet based services? Environment: Any Solution or Answer: The following is information on what you can do to protect yourself from the OpenSSL Heartbleed vulnerability when using Interne ...
  5. questionWhat is the McAfee Agent
    Problem or Question: What is the McAfee Agent? Environment: Microsoft Windows Solution or Answer: The McAfee agent is client software is responsible for deploying McAfee VirusScan Enterprise (VSE) software components and keeping them up to date with current AntiVirus definitions. The installed ...
  6. questionReport Email as SPAM
    Problem or Question: How can I manually mark email as SPAM that the system didn't automatically catch? Environment: Web Solution or Answer: Step 1. Select the message in the list or open the email. Step 2. In the Toolbar select the Report SPAM icon or SPAM button. Step 3. You wil ...
  7. questionHow to Tell if Your Computer is on BigFix to Get Automatic Updates
    Problem or Question: How can I tell if my computer is getting the latest updates through BigFix? Environment: Windows Solution or Answer: Step 1. Type CTL-ALT-Delete at the same time. Step 2. Click on the last option: Start Task Manager. Step 3. In Windows Task Manager, move to the Services t ...
  8. questionBigFix
    Problem or Question: What is BigFix? Environment: Windows Solution or Answer: BigFix (IBM Tivoli Endpoint Manager) is a commercial software package that we use for our Central Patch and Power Management (CPPM) service. It improves our ability to keep desktops and laptops patched with the latest ...
  9. questionsvchost.exe using excessive memory
    Problem or Question: Nothing is working. Everything is just frozen. Environment: Windows XP Solution or Answer: Initial boot and log in may be fine, but as the computer continues, the svchost.exe process starts to use more and more memory, eventually locking up any applications that are open. 1 ...
  10. questionDownload Malwarebytes Anti-Malware
    Problem or Question: Where can I download Malwarebytes Anti-Malware ? Environment: Microsoft Windows Solution or Answer: Follow this link to download Malwarebytes: http://www.filehippo.com/download_malwarebytes_anti_malware/ Submitted by Naman Mandli naman.mandli@csueastbay.edu
  11. questionMacintosh Anti-Virus says I have a virus
    Problem or Question Getting virus message: "To help protect your computer, apple Web Security have detected Trojans and ready to remove them." Environment Mac OSX Solution or Answer Manual Removal of Mac Protector Malware Using the Top Menu: Go => Utilities Select Activity Monitor from the Uti ...
  12. questionWhat is the recommended process for cleaning a virus
    Problem or Question: What is the recommended process for cleaning a virus? Environment: Microsoft Windows Solution or Answer: 1. Ensure McAfee version (8.8i) with latest patches and definition updates are installed. 2. Install CCleaner and run it [http://www.piriform.com/ccleaner/download] In C ...
  13. questionMcAfee error message when trying to update
    Problem or Question Getting error message during update: "Updates were not applied because packages were not in the repository" Environment McAfee AntiVirus 8.xx Solution or Answer This is just an informational message and not an error. Complete details should state that "Product is running ...
  • Print This Page
  • Bookmark and Share