East Bay Solutions

Category » Macintoshrss button

(Page 1 of 3)      Prev | 1 | 2 | 3 | Next

There were 51 articles found in this category:

  1. questionGeneral Mac Virus Information
    Problem or Question: Are macs succeptible to conventional virus attacks and how do I protect myself? Environment: Mac OS X 10.4 / 10.5 / 10.6 / 10.7 Solution or Answer: Why Macs Are So Safe: One of the most amazing benefits of being a Mac user is that you simply aren’t as prone to malicio ...
  2. questionMac Virus (Flashback Trojan)
    Problem or Question: Mac Virus (Flashback Trojan) Environment: Mac OS X 10.5 / 10.6 / 10.7 Solution or Answer: What it does: Flashback was originally discovered in September 2011 and was designed to disguise itself as an Adobe Flash Player installer, using Flash player logos. After installing ...
  3. questionCannot VPN from Mac to PC - Error condition SL0x0D
    Problem or Question: When trying to use JSAM for VPN, I am getting an error: "An error was encountered while downloading the target applicaiton from the secure gateway and could not fetch the file. Please contact your system administrator. (Error condition SL0x0D) Environment: Mac OS Solution or ...
  4. questionSetting up Gmail for Outlook on the Mac
    Problem or Question: How do I set up Mac Outlook for Gmail? Environment: MS Outlook for the Mac Solution or Answer: In Gmail: 1) Enable IMAP in your Gmail settings In Outlook: 1) Tools => Accounts Note: If this is the first time setting up Outlook, click "Add Account" => Click "Other E ...
  5. questionFinder is not functioning
    Problem or Question: When launching the Finder, I get an error message: "Display menu app can't be found" Environment: Mavericks Solution or Answer: 1) Open the Finder. From the Finder menu bar click Go > Go to Folder 2) Type or copy paste the following: ~/Library/Preferences/com.apple.fin ...
  6. questionPDF is blurry on new Apple Retina Display
    Problem or Question: Purchased new Macbook with Retina display and the pdf files are blurry. Environment: Adobe Acrobat Solution or Answer: Change the resolution from custom to system. In Acrobat: 1) Click "Adobe Reader/Acrobat Pro" at the top left for the pull down menu. 2) Click "Preference ...
  7. questioniClicker
    Problem or Question: How do I use iClicker? Environment: Windows 7 Solution or Answer: With the newest iClickers, there is no software to install. Step 1. Plug in the receiver (to a USB port on the front of the computer). Step 2. Wait until the computer fully recognizes the receiver. This may ...
  8. questionReceiving error in Dreamweaver on my Mac
    Problem or Question: Translators were not loaded receiving error: "xslt.htm : has configuration information that is invalid." Environment: MAC OSX Solution or Answer: 1: Go to the main drive on mac operating system 2: Go to the Library folder in the user's folder: In the Finder, choose Go &g ...
  9. questionApple Mail Configuration Tool
    Problem or Question: How do I configure my Apple Mail? Environment: Mac OS X Solution or Answer: Here is a pretty nifty tool to configure your Apple Mail, just enter your email address and it will walk you through configuration. Here is the link: https://www.apple.com/support/macosx/mailassistan ...
  10. questionTransfer Data from Old Mac Account to New Mac Account
    Problem or Question: Received a new Mac and want to transfer all the files from the old user's account Environment: Mac Solution or Answer: 1) Log on as an administrator (ITWSupport). Note: If account is not available, let the user log on using the old user account, then create a new ITWsupport ...
  11. questionCopy and Paste Data into Blackboard
    Problem or Question: When I copy and paste data into Blackboard my data may not display at all or displays improperly. Environment: Blackboard Solution or Answer: Using a text editor such as Notepad (PC) or TextEdit (Mac) will minimize this issue. PC User Step 1. Open Microsoft Windows Not ...
  12. questionConfiguring OS X Lion Scroll Bars to Always Show
    Problem or Question: How do I make the scroll bars always show, rather than only when scrolling, in OSX Lion? Environment: Mac OSX Lion Solution or Answer: 1. Launch System Preferences, either from the Dock or from the Apple menu. If you're trying Lion for the first time, you can also launch Sys ...
  13. questionReset Wi-fi Connection on OS X
    Problem or Question: My Mac is not connecting to Wi-fi - it says Wi-fi is not configured, and the "Turn Wifi On" button does not work. Environment: Mac OS X, Macbook Pro Solution or Answer: 1. Open Network settings under System Preferences 2. In the left-hand side panel, select the Wi-Fi icon an ...
  14. questionHow to Sync Google Calender with iCal
    Problem or Question: Sync Google Calender with iCal Environment: iCal Solution or Answer: To sync the Google Calendar with iCal click on the link: http://www.google.com/support/calendar/bin/answer.py?hl=en&answer=99355&topic=13949 Note: Apple iCal is not officially supported by camp ...
  15. questionScanner function in HP all-in-one doesn't work with Mac
    Problem or Question: I can't seem to get the scanner working on the all-in-one on a mac Environment: Mac OS X Solution or Answer: 1. Make sure you are NOT on a wireless network. Bonjour services do not work properly on a wireless network that isn't configured properly. 2. Connect directly to a ...
  16. questionHow do I connect a microphone to my Apple laptop?
    Problem or Question: I want to connect a microphone to my Apple laptop. Environment: Mac Solution or Answer: The only solution is to use a USB microphone or an audio interface with either the USB, Firewire or Thunderbolt connection. Note: First and second generation Apple MacBook Pros have a com ...
  17. questionUnable to save or open files in My Documents on Mac
    Problem or Question: I am unable to open files in My Documents Environment: Mac OS Leopard Solution or Answer: The user receives an error while trying to save documents or files to "My Documents". The user is also unable to open files from that location. 1. Go to Computer view in Finder (Go menu ...
  18. questionWhat is the .CPGZ file extension
    Problem or Question: What are .cpgz files that I have on my desktop? Every time I click on it gives me a copy of original file. Environment: Mac OSX Solution or Answer: Download the file again. These are compressed archive that combines the Copy In, Copy Out (.CPIO) archive format and gzip (.GZ ...
  19. questionMy battery is dead. Will Apple replace it for me?
    Problem or Question: My battery is dead. Will Apple replace it for me? Environment: Mac Solution or Answer: Knowing how many charge cycles are on your battery and how many are left can help you determine when a battery replacement is required. 1) The first step will vary depending on the versi ...
  20. questionOpen an application by overriding Security & Privacy preferences
    Problem or Question: I cannot open an app that I downloaded from the internet on my mac. Environment: Mac OSX 10.8 Mountain Lion Solution or Answer: To open an app that isn’t allowed to open you can manually override the Gatekeeper settings in Security & Privacy preferences by choosing ...
(Page 1 of 3)      Prev | 1 | 2 | 3 | Next
  • Print This Page
  • Bookmark and Share