East Bay Solutions

Category » Windowsrss button

XP, Windows 7
(Page 1 of 5)      Prev | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Next

There were 85 articles found in this category:

  1. questionCannot connect to the internet
    Problem or Question: Cannot connect to the internet. IPCONFIG Gateway lists two IPs. First one is 0.0.0.0 Environment: Windows 7 Solution or Answer: The fix is touninstall the mdnsResponder service. 1) Start => Run => 2) Type CMD 3) Click OK 4) Type the below command at the command promp ...
  2. questionRestore "open with" option
    Problem or Question: The "Open With" option is missing Environment: Windows 7 Solution or Answer: Modify Registry Key Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellex\ContextMenuHandlers\Open With] @="{09799AFB-AD67-11d1-ABCD-00C04FC30936}" 1) Download OpenWith.reg rile at ...
  3. questionCannot view documents in Singulairty
    Problem or Question: While viewing or printing a Singularity I receive an Oracle update or JAVA security message. Environment: Windows 7 Solution or Answer: 1. Download and install the latest JAVA version (7.55) at: http://java.com/en/ ***DO NOT INSTALL "McAfee Security Scan Plus" - uncheck t ...
  4. questionMapping to a Network Drive in Windows 7
    Problem or Question: How do I map to my department's network drive? Environment: Windows Solution or Answer: Before starting this process, make sure you know the drive mapping to the drive you want. 1. Go to Computer. 2. Click Map Network Drive. 3. Drive: Choose a letter with which you wan ...
  5. questionHow to restore favorites in IE
    Problem or Question: How do I restore my favorites Environment: Internet Exlorer Solution or Answer: Import Favorites to Internet Explorer 1. In Internet Explorer, Click Favorites 2. In the drop down "box," Click the down-arrow next to Add to Favorites 3. Select Import and Export. 4. Click ...
  6. questionExternal USB Drive not working
    Problem or Question: Computer no longer sees my external hard drive. Environment: Microsoft Windows Solution or Answer: **Need Administrative permissions/rights to complete the below process 1) Start => Control Panel => Device Manager 2) Look for Universal Serial Bus Controllers 3) Fi ...
  7. questionRestarting Computer
    Problem or Question: How often should I restart my computer? Environment: Windows Solution or Answer: We want all machines to be on BigFix so that your computer can be updated every Tuesday night. Once updated, your computer will be automatically re-started. To see if your computer is on BigFix, ...
  8. questionLocation of the "All Users" Desktop in Windows 7 or 8
    Problem or Question: Where is the "All Users" desktop in Windows 7? Environment: Microsoft Windows 7 and 8 Solution or Answer: The Public Desktop (formerly known as the All Users Desktop) in Windows 7 or Window 8 is located under: C:\Users\Public\Desktop\ Cause: In Windows 7 and 8, this folde ...
  9. questionError 1327. Invalid Drive: [drive letter]
    Problem or Question: Trying to install Adobe product but get " Error 1327. Invalid Drive: [drive letter]" Environment: Win 7 Solution or Answer: Temporarily remap the invalid drive. Determine the letter of the invalid drive that is causing the installation failure. Choose Start > All Programs ...
  10. questionRestoring lost or deleted files from a shared drive
    Problem or Question: I accidentally deleted files on my shard drive and need them restored Environment: Microsoft Windows Solution or Answer: 1) Right Click on "My Documents" - OR the shared drive [ie S: Dept Share] Note: Right click on the "Parent" folder if the entire sub-folder was deleted ...
  11. questionCopy and Paste Data into Blackboard
    Problem or Question: When I copy and paste data into Blackboard my data may not display at all or displays improperly. Environment: Blackboard Solution or Answer: Using a text editor such as Notepad (PC) or TextEdit (Mac) will minimize this issue. PC User Step 1. Open Microsoft Windows Not ...
  12. questionCannot install application
    Problem or Question Cannot install application Error: "Invalid Drive: H:\" or "Error 1327 Invalid Drive: H:\" Environment Microsoft Windows Solution or Answer Install using a local Admin account or Change the value of registry keys for "H:" drive references. All keys need to be modified ...
  13. questionWindows Update Cannot Check for Updates
    Problem or Question: Windows updates are not running. When run manually from control panel to check for updates, get the following error message: “Windows Update cannot currently check for updates because the service is not running” But the correct update processes are running. ...
  14. questionWhat is the McAfee Agent
    Problem or Question: What is the McAfee Agent? Environment: Microsoft Windows Solution or Answer: The McAfee agent is client software is responsible for deploying McAfee VirusScan Enterprise (VSE) software components and keeping them up to date with current AntiVirus definitions. The installed ...
  15. questionUsage bar for drive is displayed in red
    Problem or Question: Why is my department share displayed as red? Environment: Microsoft Windows Solution or Answer: This is a default Windows indicator that a drive has dropped below the 10% free space threshold. For network shares on ADHAYFNP02 it does not stop users from writing/saving to ...
  16. questionHow to Set up Screen Saver Password for Windows XP
    Problem or Question: How do I have my Windows XP require a password when the screen saver goes off? Environment: Windows XP Solution or Answer: In order to set up a Screen Saver Password you will need a screen saver. To set up a Screen Saver follow steps below: Step 1: Right-Click your desktop ...
  17. questionHow to Tell if Your Computer is on BigFix to Get Automatic Updates
    Problem or Question: How can I tell if my computer is getting the latest updates through BigFix? Environment: Windows Solution or Answer: Step 1. Type CTL-ALT-Delete at the same time. Step 2. Click on the last option: Start Task Manager. Step 3. In Windows Task Manager, move to the Services t ...
  18. questionEnable Screen Saver with Password Protection
    Problem or Question: How can I configure my screen saver so that it requires my password to turns it off? Environment: Windows Solution or Answer: Step 1. Right-click anywhere on the desktop, and click on Personalize (In Windows XP, select Properties). Step 2. At the bottom of the Personalizati ...
  19. questionHow to manually activate Windows 8 using a MAK key
    Problem or Question: How do I use the Windows key that was provided after install? Environment: Windows 8 Solution or Answer: To activate manually, use the command promp. 1. Click "Desktop" from the Start Screen 2. Move the cursor to the hot corner [side panel should appear] 3. Click on the " ...
  20. questioniTunes App Store crashes
    Problem or Question: When I try to launch the iTunes App Store, iTunes crashes. Uninstalling and reinstalling iTunes and Quicktime, and running iTunes in Safe Mode did not fix the problem. Environment: Windows 7 Solution or Answer: Download and run the Microsoft Fix It 50793 http://go.microsoft. ...
(Page 1 of 5)      Prev | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Next
  • Print This Page
  • Bookmark and Share