East Bay Solutions

Category » Google Appsrss button

Gmail, Calendar, Documents, etc.
(Page 1 of 7)      Prev | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Next

There were 136 articles found in this category:

  1. questionMS Word Formatting is lost when uploading documents to Google Drive
    Problem or Question: Some formatting, especially in tables, is lost when an uploaded document is opened in Google Drive. Environment: Google Drive Solution or Answer: 1. On the Google Drive screen 2. Click the Settings button (the gear in the top-right). 3. Select "Settings". 4. Uncheck "Conv ...
  2. questionMail Merge in Gmail
    Problem or Question: How do I do a mail merge in Gmail? Environment: Gmail Solution or Answer: It may be helpful to view this video tutorial on how to conduct a mail merge as you read the following instructions: 1) Using Google Drive, create a spreadsheet including the information you would l ...
  3. questionAccess Settings page for Google Calendar
    Problem or Question: How can I look for a ticket that was assigned to another team and is now closed? Environment: ServiceNow Solution or Answer: Note: You can only search for "all" incidents, if you have full security access to view or edit all incidents in ServiceNow. Step 1. Under Incident ...
  4. questionChromebook wireless setup for CSUEB
    Problem or Question: How do I connect my Chromebook to the CSUEB wireless? Environment: Google OS Solution or Answer: Configure the wireless settings: 1) Access your settings by clicking the menu icon in the top right hand corner of your screen. 2) Select the “CSUEB” network from t ...
  5. questionViewing Multiple Calendars At Once
    Problem or Question: I invite the same five managers to meetings all the time and would like to view their calendars side by side. Environment: Google Apps, Google Calendar Solution or Answer: Step 1. Create a contact group with their names. If you do not know how to create a contact group, ple ...
  6. questionNo longer able to open PDF's in Chrome
    Problem or Question: When trying to open a PDF in Chrome a message displays saying to "Please Wait . . . you can upgrade to the latest version . . . " but will not open the PDF. Environment: Chrome Solution or Answer: Enable the Adobe Acrobat Plugin 1) In the URL bar, enter: chrome://flags/#e ...
  7. questionSetting up Outlook to work with University Gmail
    Problem or Question: How do I set up my Outlook for Staff & Student Gmail? Environment: Microsoft Outlook Solution or Answer: Must use the Google Apps Sync application. It is already installed on most University Computers. To check this follow these steps. 1) From the Start menu, choose All ...
  8. questionReserve a Meeting Room in Google Calendar
    Problem or Question: How can I reserve a meeting room when I create a meeting in Google Calendar? Environment: Google Apps Calendar Solution or Answer: Some rooms can be reserved in Google Calendar so that you can book the room at the same time you create your event. 1. When you create a mee ...
  9. questionEnabling IMAP in GMail
    Problem or Question: How do I enable IMAP in Gmail? Environment: Gmail Solution or Answer: To enable IMAP in Gmail: 1) Sign in to Gmail using a computer based web browser and not a mobile device. 2) Click the gear icon in the upper-right next to your name and select Mail settings. 3) Click the ...
  10. questionStaff/Horizon email forwards to personal Gmail account
    Problem or Question: When I click Gmail or Horizon email in the Tools menu on the CSUEB page, it automatically opens the login page for a personal Gmail account instead of the page for university email. Environment: Gmail Solution or Answer: Log out of your personal Gmail account. 1. Click the ...
  11. questionGmail and Google Drive Storage Size
    Problem or Question: How big is my Gmail storage? Environment: Google App Gmail Google Drive Solution or Answer: The storage for our university Gmail and Google Drive is unlimited. For more information see: https://support.google.com/a/answer/139019?hl=en Submitted by Vivian Reed vivian.reed ...
  12. questionGoogle Drive File Upload Size
    Problem or Question: How large a file can I upload to Google Drive? Environment: Google Drive Solution or Answer: For files that are left in their original format the size limit is 5 TB. However for files that are uploaded and converted into a Google format the general limitations are: - Doc ...
  13. questionAccessing the Help Menu in Google Apps
    Problem or Question: Where can I find help when I need a question answered in Google Apps? Environment: Google Apps Solution or Answer: 1. Click Settings in the upper right-hand corner of the Google App. 2. Select Help from the drop down menu. 3. A window with articles from the Google Help ...
  14. questionGoogle Identity Verification
    Problem or Question: When I logged into Gmail, I was requested to provide Google with my mobile phone number. Is this legitimate? Environment: GoogleApps Solution or Answer: Google has implemented a 2-step verification login process across all Google Apps environments, including the CSU East Ba ...
  15. questionOpen Link in Same Tab in Firefox
    Problem or Question: I use Firefox and every time I get into Google Drive and work with documents I end up with so many tabs open. How can I avoid this? Environment: Firefox GoogleApps Solution or Answer: 1. In the web address bar of Firefox, enter "about:config" into the adressbar of the brow ...
  16. questionForwarding One Email that is in a Gmail Conversation
    Problem or Question: How can I forward an individual email message when it is in the middle of six others in an email conversation? Environment: Gmail Solution or Answer: 1. Bring the email into view by clicking on the individual email that you want to forward. 2. On the right side of the email ...
  17. questionHow to turn on/off conversation view in Gmail.
    Problem or Question: I would like to turn off conversation view in Gmail. Environment: Gmail Solution or Answer: Gmail groups all replies with their original message, creating a single conversation or thread. In other email systems, responses appear as separate messages in your inbox, forcing yo ...
  18. questionGmail conversation view is confusing
    Problem or Question Cannot find email messages in the Gmail view. The message I want is inside of another email message, making it confusing. Environment Gmail Solution or Answer Turn Converstations Off. Step 1: Sign in to Gmail. Step 2: Click the gear icon in the upper-right next to yo ...
  19. questionHow To Change the Owner on a Calendar Event
    Problem or Question: How can I change the owner of an event so that just that person will have the right to invite others, see the guest list, and modify the event? Environment: GoogleApps Gmail Solution or Answer: Step 1: Click on the event on your calendar Step 2: At the top of the window ...
  20. questionHow can I download Google Apps Sync?
    Problem or Question How can I download Google Apps Sync? Environment Gmail Solution or Answer Google Apps Sync can be downloaded at https://tools.google.com/dlpage/gappssync
(Page 1 of 7)      Prev | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Next
  • Print This Page
  • Bookmark and Share